Цени

Ниски цени за къртене

Пакетни цени за Кърти чисти извозва

ИМЕ НА ПАКЕТА ЦЕНА ЛВ.
Пакет "Подпрозоречно пространство" 10 - 20лв.
Пакет "Кухненски комин" и "Холен комин" 30 - 40лв.
Пакет "Баня" - фаянс и теракот до 18 кв.м. 15 - 25лв.
Пакет "Отвор на врата" 15лв.

Къртачни услуги

УСЛУГА ЦЕНА ЛВ.
Къртене на бетон 15 - 25 лв./м3
Къртене на тухла 1.90 лв./м3
Къртене на фаянс, теракота

0.90 лв./кв.м.

Къртене на фаянс с мазилка 0.90 лв./кв.м.
Къртене на замазка до 5 сантиметра 0.90 лв./кв.м.
Къртене на замазка над 5 сантиметра 0.90 лв./кв.м.
Къртене на мозайка 0.90 лв./кв.м.
Къртене на мазилка 0.90 лв./кв.м.
Къртене на бетон линеен метър 10 лв./л.метър
Къртене на YTONG 0.90 лв./кв.м.
Къртене на страници 60 - 100 лв.(средна цена)
Къртене на холен или кухненски комин 30 - 40 лв.
Подпрозоречно пространство 15 - 25 лв.
Пробиване на отвор за врата в бетон 10 лв.
Пробиване на отвор за врата в тухлена стена 10 лв.
Демонтаж на винкел: (балкон, всички етажи) 0.90 лв./кв.м.
Демонтаж на каси: 1.90лв. (метални) / 0.90 лв. (дървени)
Отстраняване на дървен кухненски прозорец 0.90 лв.
Къртене тоалетна 70 - 90 лв. (средна цена)
Изнасяне на строителни материали с наши чували - тегло 20 – 25 кг. от всички етажи с асансьор - 0.60 лв.
Изнасяне на строителни материали с наши чували - тегло 20 – 25 кг. без асансьор - по 0.60 лв./етаж
Качване / пренасяне на материали 0.60 лв. / етаж

Цени за услугата извозва

ИМЕ НА ПАКЕТА ЦЕНА ЛВ.
Извозване до сметище с микробус до 1 куб.м 19 лв./курс.
Извозване на отпадаци до 1 куб. 19 лв./курс.
Пакет "Баня" - фаянс и теракот до 18 кв.м. 15 - 25 лв.
Пакет "Отвор на врата" 15 лв.

Когато стане дума за някакъв вид ремонт, демонтаж или почистване, винаги се спори около един въпрос – кой е най-евтиният и практичен вариант? По-добре ли е да си свършим всичко сами или по-удачната опция е да повикаме специална фирма за целта? Ще разгледаме факторите пари, време и, разбира се, качество, за да преценим в крайна сметка как е по-удачно да действаме.

На първо място, голямо значение има типа ремонт, който трябва да се извърши. Ще приемем по подразбиране, че мащабни дейности като разрушаване на сграда или демонтаж на конструкция винаги се извършват с помощта на професионалисти. Затова ще разглеждаме по-дребни и често възникващи ситуации – например, къртене и ремонт на баня, почистване на помещения, извозване на отпадъци, къртене и лепене на теракот и фаянс и други подобни.

От финансова гледна точка, ако решим да правим целия ремонт със собствени усилия, ще спестим хонорара, който бихме платили на къртаческа фирма. Да видим, обаче, за какво може да ни се наложи да харчим пари. Трудно ще се справим с обикновен чук и тесла, затова ще е нужно да посетим строителен магазин, откъдето да си набавим нужните инструменти. Тяхната цена никак не е ниска, особено ако търсим качествена и универсална техника. Такава инвестиция би си струвала, само ако сме сигурни, че ще ни се отплати в дългосрочен план. Тотално ненужно би било да харчим толкова пари за инструменти, които ще използваме само веднъж.

Различните ремонти отнемат и различно време. Ако трябва просто да боядисаме стените или да пробием няколко дупки в бетона, бихме могли да се справим и сами или с помощта на приятели. По-различна е ситуацията при специфични ремонти, свързани с цялостен ремонт на къща, слагане на замазка и други по-сложни дейности. Тогава дори и някой от нас или познатите ни да притежава нужните умения и сръчност, по всяка вероятност ще ни трябва около три пъти повече време да направим всичко както трябва в сравнение с наемането на професионална фирма. Хубаво трябва да си помислим дали си струва.

А какво да кажем за качеството на работа? Колко често се налага да ремонтираме отново апартамента, след като някой от нашите приятели си е „оставил ръцете“? Дори и самите ние да си правим ремонта, понякога се натъкваме на нещо по-специфично, с което нямаме никакъв опит, и остават притесненията дали сме успели да свършим работата както трябва. Не казваме, че в 100 процента от случаите къртаческите фирми вършат работата си с отлично качество. Положителното за нас е, че по всяко време можем да проверим в интернет опита и имиджа на всяка такава фирма и лесно да изберем на коя да се доверим.

Като добавим и времето и усилията, които би ни коствало извозването на ремонтните и строителни отпадъци, то везните още повече се накланят в полза на фирмите „кърти, чисти и извозва“. Все пак всеки може да направи различен избор в зависимост от ситуацията и личните си предпочитания, но очевидно е, че в много голям процент от случаите просто не си струва да се занимаваме сами с нещо, което професионалистите ще свършат по-бързо, по-евтино и по-качествено.


Телефон за контакти: 0886266452

Email:riorgiev@abv.bg